Se szeri, se száma Ausztria lélegzetelállító alpesi tájainak, történelmi jelentőségű városainak, emlékezetes látnivalóinak, ám nem feltétlenül kell hosszas utazásban gondolkozni, ha az ember kíváncsi az osztrák szépségekre, a közel eső főváros bőven tartogat felfedeznivalót akár egy hétvégi kiruccanáshoz is.

Bécs hosszú-hosszú évek óta a világ legélhetőbb városa az Economist Intelligence Unit (EIU) rangsora alapján, nem csoda, hogy a turisták is előszeretettel célozzák meg.

Budapesttől Bécsig az út kicsivel több mint két és fél óra autóval az M1-es és az A1-es autópályákon, így akár egy napra is érdemes kiruccanni a gyönyörű városba. Még jobb választás azonban, ha tömegközlekedéssel indul útnak az utazó. A jól ismert nemzetközi vonatoknak azonban van még egy gyors és olcsó alternatívája is.

Bécs busszal

A budapesti Népligetből néhány óránként indít buszjáratot is a Flixbus, amelyek igénybevételét érdemes megfontolni az utazás tervezésekor. A busz az utat bő három óra alatt teszi meg, a jegyár pedig időpontok függvényében változik: bár a következő napokra 10-12 ezer forint is lehet, ha néhány hónappal korábban tudod az utazásod napját, akár 4 ezer forintért is foglalhatsz helyet – így még a vonatnál is olcsóbban jöhetsz ki. A buszok Győrben, Parndorfban és a bécsi repülőtéren is megállnak, a végállomásuk pedig járattól függően vagy a főpályaudvar, vagy az Erdbergstraße lehet.

Ha pedig már odaértél, nézd meg a város legfontosabb látnivalóit is: hogy igazán emlékezetes legyen az út, a következőket ne hagyd ki! Egy Vienna City kártya megváltásával a belépőkön és a helyi tömegközlekedésen is rengeteget spórolhatsz.

Nézz tovább! Ljubljana vonattal is elérhető

Közvetlen vonatjárat visz a csodás szlovén fővárosba, Ljubljanába. Imádni fogsz itt egy kiruccanást.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Érzelmek logikája – Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Source link